Kule Vinç Operatörlük Belgesi ve Operatörlük Eğitimi

FEZA EĞİTİM KURUMLARI

 

KULE VİNÇ OPERATÖRLÜK KURSU

Kule vinç, genellikle şantiyelerde sabit ya da hareketli (genellikle sabit) bir taşıyıcı üzerinde ağır yüklerin yatayda ve düşeyde taşınmasını sağlayan çelik strüktürdeki bir makinedir.

Kule gibi yükselen bir gövdesi olduğundan bu şekilde isimlendirilmiştir. Gövde bölümü dışında BOM adı verilen ağırlık taşıyan kolu vardır. Bu kolu dengelemek için bomun arka ucunda denge taşları vardır.

Kule vinçlerin birçok tipi vardır. Kendi başlarına ayakta durabildikleri gibi bina yükseldikçe onunla beraber yükselirler. Yapıya çeşitli aralıklarla atılan bağlantı ankrajlarıyla sabitlenirler.

Kule vinçler yükseltilmek istendiğinde orta kısımlarında bulunan ekleme bölümünün vinci ortadan ayırıp yükseltir, bu oluşan yeni boşluğa vinç dışarıdan gelen ek parçayı kaldırıp yanaştırır.

Yanaşan parça içe alınıp monte edilir ve bağlanır. Kule vinçleri, kule vinç operatörleri yönetir. Gövde ile bomun kesiştiği yerde bulunan kabinde çalışırlar.
Kule Vinçleri kullanma yetkisi olan yani vinç operatörlük belgesi olan operatörlerin kullanması gerekmektedir.

KULE VİNÇ OPERATÖRLÜK BELGESİ NASIL ALINIR?

Kule Vinç ehliyeti için kursiyer 50 soruluk Motor testine tabi tutulur. Sınav sonucunda Direksiyon sınavına girerek geçerse belgeyi almaya hak kazanır. Kursiyer hangi iş makinası için sınava girmişse Sertifikaya o iş makinası adı yazılır.

NOT:Kule Vinç operatörlük belgesine sahip olan kişilerin,Trafiğe çıkmadıklarından dolayı operatörlük belgelerini ehliyete dönüştürme zorunluluğu yoktur.

KULE VİNÇ OPERATÖRLÜK BELGESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

Feza Operatörlük Kurslarına Başvuru Yapmak İçin Gerekli Şartlar ve Hazırlanması Gereken Evraklar;

  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi; Yaş şartı: 18 yaşını bitirmiş
  • 1 adet Fotoğraf,
  • Öğrenim Belgesi,
  • Sağlık Raporu,
  • Cumhuriyet Savcılığı Dilekçesi veya belgesi
ÖN BAŞVURU