Mevcut ehliyetinizi değiştirmek için aile hekiminizden veya sağlık kuruluşlarından sağlık raporu almanız, kart bedelini yatırmanız ve 1 adet biometrik fotoğrafla beraber, egm.gov.tr adresinden randevu alarak başvuru yapmanız gerekmektedir.
01.01.2016 tarihinden itibaren alınan ehliyetler, Avrupa Birliğine üye tüm ülkelerde olmak üzere toplamda 80 ülkede geçerli olacaktır.
2918 Sayılı Trafik Kanununa bağlı yönetmeliğin 83.maddesinde; “Zayi edilen ve yıpranmış olan sürücü belgeleri, sahibinin beyanı esas alınarak bir dilekçe ile müracaatı üzerine, yenisi verilerek değiştirilir” denilmektedir.
* Zayiinden sürücü belgesi çıkarmak için istenilen belgeler: 1- Trafik Tescil Şube Müdürlüğüne hitaben dilekçe. 2- Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi (2 Adet) 3- 2 Adet vesikalık fotoğraf. 4- Sürücü Belgesi ücreti.
* Yıpranma veya kimlik değişikliğinden dolayı sürücü belgesi değişimi: 1-Trafik Tescil Şube Müdürlüğüne hitaben yazılmış dilekçe, 2-Nüfus Cüzdanı fotokopisi ve aslı, 3-Kimlik değişikliği var ise değişikliği belirtir belge, (Evlenme cüzdanı veya boşanma ilanı fotokopisi) 4-2 Adet fotoğraf, 5-Eski sürücü belgesi.
Feza Sürücü Kursundan alınan sertifikanızla araç kullanabilmek için, aldığınız belgeleri Emniyet Müdürlüklerinden ehliyet haline dönüştürmeniz gerekmektedir.
Feza Sürücü Kursundan alınan sertifika, ehliyete dönüştürülmediği taktirde kesinlikle araç kullanamazsınız.
Teorik ve Direksiyon sınavını başarıyla tamamladıktan sonra ortalama 4 gün içerisinde sertifikalarınızı Feza Sürücü Kursu merkezinden alabilirsiniz.
Kursumuzdan alınan sertifikayı 2 yıl içinde ehliyete dönüştürülmediği taktirde alınan sertifika geçersiz sayılacaktır.
Operatörlük belgesini kaybedenler dilekçe ile Feza Operatörlük Kursumuza başvurmaları gerekmektedir. Kaybedenlere mahsus operatörlük belgesi kayıt örneği çıkarılmaktadır.
Almış olduğunuz operatörlük belgesinde hangi makineyi kullanacağınız yazmış ise o türden makineyi kullanabilirsiniz. Farklı bir makine kullanamazsınız. Hangi makineyi kullanacaksanız, o makineyle ilgili eğitim ve sınava girmeniz gerekmektedir.
Feza Operatörlük Kursundan almış olduğunuz Operatörlük Belgesinin zaman aşımı bulunmamaktadır.
- BEKO LODER
- LODER
- EKSKAVATÖR
- DOZER
- GREYDER
- SİLİNDİR
- MOBİL VİNÇ
- KULE VİNÇ
- TAVAN VİNCİ
- ZEMİN DELGİ DELİK DELME VE SONDAJ
- BETON POMPASI
- FORKLİFT
- FİNİŞER
- YÜZEY KAZIMA TRİMER
- ZEMİN SÜPÜRME MAKİNESİ
- İŞ KAMYONU (KAYA KAMYONU)
- İŞ KAMYONU (MİKSER)
FEZA SRC KURSU olarak SRC eğitimlerimiz kursiyerlerin talebine göre değişkenlik göstermektedir. Genelde hafta sonu grupları açmaktayız. Fakat talep olması durumunda hafta içi akşam grupları da eğitim verebiliriz.
İlkokul mezunları SRC belgesi alabilirler.
SRC sınavlarına katılabilmek için öncelikle FEZA SRC Mesleki Yeterlilik Merkezlerinden eğitime katılıp tamamlama belgesi almak gerekir. Daha sonra sınavlar için başvuru yapıp sınav harcını yatırarak sınavlara katılabilirsiniz.
Feza SRC Kursumuzu arayarak veya e-devlet şifreniz var ise www.turkiye.gov.tr adresine kişisel bilgilerinizi girdikten sonra, sunulan hizmetler bölümünden Ulaştırma Bakanlığından Mesleki Yeterlilik Sınav Sonuç Sorgulama bölümünden de ulaşabilirsiniz.
Evet, SRC Belgesi almak zorundasınız. İhtiyacınız olan belge ise SRC 4 belgesidir.
Feza ADR (SRC5) Kursu İlkokul mezunları da SRC 5 belgesi alabilirler.
Temel eğitimin süresi 19 saattir. Tank eğitimi için ise 13 saat eğitim bulunmaktadır.
FEZA SRC KURSU olarak SRC eğitimlerimiz kursiyerlerin talebine göre değişkenlik göstermektedir. Genelde hafta sonu grupları açmaktayız. Fakat talep olması durumunda hafta içi akşam grupları da eğitim verebiliriz.
İlkokul mezunları SRC belgesi alabilirler.
SRC sınavlarına katılabilmek için öncelikle FEZA SRC Mesleki Yeterlilik Merkezlerinden eğitime katılıp tamamlama belgesi almak gerekir. Daha sonra sınavlar için başvuru yapılarak ve sınav harcı yatırılarak sınavlara katılabilirsiniz.